Najpierw ustal sobie zapotrzebowanie kaloryczne, bo kuleje ta Twoja dieta z iloscia pozywienia jak i z jakoscia. -Na redukcji odpusc owoce w takiej ilosci, a juz na pewno banany. -Nie musisz wszystkiego robic na parze, mieso mozesz smazyc, kup pam lub cos pamopodobnego, ewentualnie grilluj, mila odmiana od gotowanego zarcia, ktore nie zawsze [...]
Odnośnie redukcji, gotuje kuraka, a czy można 1-2 w tyg smażyć na teflonie z mała ilością oleju lub bez? czy kupić patelnie grillowa? nie popadajmy w skrajności w skrajność ... nawet jak bedziesz smażył codziennie to nic sie nie stanie. Zainwestuj w PAM (lub jakiś inny środek do psikania patelni), lub wylej kapke oliwy i wytrzyj papierem ;)
jak smazyc to na PAM-ie, oleju kokosowym, smalcu. Możesz też grillować pierś, rybe i co tam chcesz. Specjalnych przypraw do kurczaka raczej nie kupuj, bo to sam syf, użyj własnych mieszanek
[...] Ten środek nie jest bezkaloryczny: ma prawie 800 kcal w 100g, a to "0 kcal" to taka sztuczka: na opakowaniu jest podana kaloryczność jednej porcji, którą producent ustalił jako jedno psiknięcie, a to ma tak małą objętość, że zawiera tylko 0,19 g tłuszczu, więc w przybliżeniu wychodzi 0. Ot i cała magia PAM ;) Jak chcesz smażyć na minimalnej [...]
7.chemia;) makaron chiński w nim zawarty może leżec kilka lat,w żołądku może zalegać wiele dni masz art przeczytaj http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Co-sie-dzieje-w-zoladku-po-zjedzeniu-chinskiej-zupki,wid,14257426,wiadomosc.html?smg4sticaid=612087 8.Jak wiesz nie za bardzo zdrowe jedzenie to jest.Układając sobie diete ,możesz wprowadzić raz w [...]
masło - o ile dobrej jakości jak najbardziej. Co do smażenia na oleju - lepiej zaopatrzyć się w PAM, albo dobrą patelnię i smażyć na suchej. A dietę uzupełnić w oliwę z oliwek, lniany, tłuste ryby, orzechy czy coś w tym stylu
niepowinno się smażyć na tłuszczach ponieważ powstają w ten sposub niebezpieczne zwiąski i tłuszcz staje się bez użyteczny poprostu puste kaloriie lepiej piec gotować gotowac na parze a jak już musisz piec to kup pam bezkaloryczny olej do pieczenia albo w ostateczności na zwierzecych tłuszczach
[...] przed snem. Jak to jedzenie owoców na śniadanie jest bezpodstawne? Najlepiej jest jest jeść właśnie rano ze względu na sam metabolizm, który rano jest najszybszy, więc jak już ktoś chce zadbać o to by dieta zapewniała odporność na choroby, których właśnie na jesień jest najwięcej, to niech je owoce rano. Chyba nie powiesz mi, że jesz owoce [...]
[...] B-A-B. MC i Przysiad rozłóż tak, aby były na oddzielnych treningach nie razem. Biceps i triceps także. Rozstępy Ci się porobiły bardziej od tycia niż od ćwiczeń. Zawsze możesz dusić warzywa/ piersi. Jak chcesz smażyć to na PAM'ie ale też nie za często. Lepiej dusić/piec. KAsza jak najbardziej. Zmieniony przez - 4move w dniu 2012-02-20 18:31:56
Najlepiej unikac smazonych potraw. Mozna gotowac, piec lub na parze. Jak juz chcesz smazyc to: pam, smalec, olej kokosowy, oliwa z oliwek. A jajecznice jakos jedną mozna na masle.
[...] mi bardziej o wyszczególnienie chociażby tych głównych sybstancji słodzących i przedstawienie który z nich jest najwałaściwszy (wiem, że najlepiej jest nie słodzić, a jak już to w kosmetycznych ilościach - stewia, ale to wiem ja, a co z innymi?) Krążą ploty,(już długo z resztą) że cukier brązowy jest zdrowy (na pewno zdrowszy niż biały), [...]
[...] smażony bez tłuszczu bezpośrednio na patelni ma jeszcze niższy punkt dymienia (szybko się przypala), bo nie ma między patelnią, a produktem naturalnego nośnika temperatury jakim jest tłuszcz - więc sam produkt pełni rolę tego "nośnika temperatury". Znaczy to po prostu tyle, że smażąc na "patelniach beztłuszczowych" tak naprawdę "przypalamy [...]
[...] patelni, to unikaj oleju, tłuszczu, itp. Najlepszym rozwiązaniem jest olej PAM, natomiast, jeśli go nie masz, to możesz smażyć na patelni teflonowej, z minimalną ilością oleju, bo olej, jak wiadomo spowalnia wchłanianie białka. Natomiast jeżeli chodzi o ozpiętki, to zajrzyj tu: http://www.kulturystyka.pl/atlas/klatka.htm. Jest to ćwiczenie nr 7.
Mozez tak smazyc jak nie palisz patelni. Ja zazwyczaj pieke w piekarniku lub smaze na PAM-ie. Gotowane mi nie smakuje. ______ Kawosz ____________________________ Doradca w Odżywianiu
do smażenia dobry bedzie teflone nie przywiejaący , Pam, smalec to polecam nie polecam smażyć na oleju z włoskich, bardziej by sie nadawał już olej z laskowych ale także szkoda marnować jego właściwości. Jak pisałem wyżej ew do krótkiego smażenia na małym ogniu oliwa z oliwek
A jak to jest z "szkodliwością" takiego jedzenia, wysokokaloryczne posilki, tłuste w dodatku tluszcz zwierzecy, w dodatku mala ilosc tych posilkow.. podroby maja duzo cholesterolu zlego.. Jak wychodzi zdrowotnie taka dieta? Ktos cos? Czy moze nie liczy sie czystosc jedzenia a efekty ?:P gdzie ten "zły" cholesterol w wątróbce? Dieta jest głównie [...]
[...] przerzuca się na oleje roślinne zawierające dużą ilość, a raczej przeważającą kwasów tłuszczowych omega 6. Są więc one dość łatwym źródłem do pozyskania tak zresztą jak kwasy tłuszczowe nasycone. Ponad to proporcja między o3 a o6 staję się już całkowicie inna od zalecanej. Co może powodować kaskadę zmian w organiźmie. Biorąc pod uwagę że [...]
[...] już mnie solidnie denerwuje. Gym_Maniac: staram się ważyć węgle, co do grama, ale na wskazówkowej jest ciężko. Białka nie wrzucam na wagę, chyba, że jem, np. tak jak teraz, twaróg z makaronem, to ser też zważę, żeby nie dać za mało. Teraz ukroiło mi się 120g i tyle też zjadłem. PAM wystarcza na długo. Używam już jakiś czas, a nadal [...]